Risau Kesan Sampingan Vaksin COVID-19? Ini Sebab Mengapa Anda Perlu Pilih AIA Public Takaful

Setelah setahun Malaysia bergelut dengan COVID-19 dan menyaksikan lebih 1,000 nyawa terkorban, maka semalam, Rabu, 24 Februari 2021 mencatatkan permulaan perang melawan pandemik menerusi Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan.

Bagaimanapun ramai yang masih gusar dan berasa khuatir dengan kesan sampingan Vaksin Pfizer-BioNTech ini, sehingga ada yang berat hati untuk mengambilnya.

Ini pasti menimbulkan dilema pada individu – memikirkan kesan pada jangka masa akan datang.

Namun, dalam masa yang sama, jika tidak mengambil suntikan vaksin, anda mungkin terdedah dan berisiko untuk dijangkiti COVID-19.

Jika anda berdepan dengan kesan sampingan selepas suntikan Vaksin COVID-19, pastinya persoalan yang timbul – ADAKAH ANDA AKAN DILINDUNGI?

Masih ramai yang belum sedar bahawa AIA Public Takaful merupakan satu-satunya pihak takaful yang memberi perlindungan menyeluruh kepada penerima vaksin COVID-19.

Ia disifatkan sebagai satu langkah berani meskipun belum ada bukti sahih yang menunjukkan kesan sampingan pengambilannya.

Menurut Perunding Takaful AIA, Amalina Shahri, pengambilan polisi takaful kini menjadi keperluan lebih-lebih lagi di kala pandemik COVID-19 melanda dunia dan setiap individu mengharapkan ‘perlindungan’.

“Kemungkinan besar untuk mendapatkan polisi setelah mempunyai sejarah COVID-19 adalah 90% bakal tidak berjaya atau berkemungkinan pihak takaful akan menangguhkan pengambilan antara 6 bulan dan ke atas,” – Amalina.

Masih belum terlambat!

Jika anda masih belum mempunyai polisi perlindungan insurans atau takaful, Klik Di Sini Whatsapp / Instagram / Facebook

AIA juga komited melindungi para pelanggan sedia ada (Pelan Insurans Hayat Individu / Takaful Keluarga / Flex PA / Easy Cover PA) dengan menawarkan perlindungan tambahan untuk COVID-19.

Klik Di Sini Whatsapp / Instagram / Facebook

Promosi bagi pengambilan polisi baru untuk manfaat seperti yang dinyatakan di atas akan berlangsung sehingga
31 Mac 2021 mengikut terma dan syarat.

Usah bertangguh, jadilah yang terawal untuk dilindungi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *